artikelen en interviews

Er zijn sinds 2000 aardig wat artikelen en interviews over onze activiteiten verschenen in onder meer: de Dokter/De Huisarts, FysioPraxis, Medisch Contact, het Nederlands Tandartsenblad, De Doktersassistent, het LAD-(Leden)bulletin, MedNet, Health Management Forum, 1+1=3, Profeiten. Hieronder vindt u een kleine selectie.

de Dokter, 03-2018
‌'Een neutrale derde om de lucht te klaren'

In iedere samenwerkingsrelatie komen vroeg of laat problemen voor. Als je er samen niet uit komt, kun je wachten tot het probleem overwaait óf hulp inschakelen. Dat laatste zit huisartsen niet erg in het bloed: hulp verlenen gaat de meesten beter af. Maar een mediationtraject bij samen- werkingsproblemen kan de lucht flink klaren, blijkt uit ervaringen.
‌DOWNLOAD ARTIKEL (PDF)

De Doktersassistent, 07-15 
‌'Als je begrijpt wat ik bedoel'

Samenwerken kan stroef verlopen, zowel tussen directe collega's als met leidinggevenden. Hoewel je niet de aanstichter hoeft te zijn, ben je vaak wel onderdeel van de oplossing. In de training 'Samenwerken in de huisartsen-praktijk' worden handvatten gegeven om een goede en duurzame samenwerking aan te gaan.
download artikel (pdf)

FysioPraxis, 04-2017
‌'Samenwerkingstool voor praktijkeigenaren'

Bent u samen met een of meer collega's praktijkeigenaar? En laat de onderlinge samenwerking soms te wensen over? Zit u niet meer op één lijn, zijn er ergernissen, communicatie- of samenwerkingsproblemen? In drie stappen krijgt u met een diagnose-samenwerkingstool zicht op de problematiek en werkt u samen aan een oplossing.
DOWNLOAD ARTIKEL (PDF)

Medisch Contact, 02-07 
‌'Afscheid van de zieke maat' 'Communiceren voorkomt spanningen tussen artsen'

Het bericht over de Zutphense cardiologen die een zieke collega uit de maatschap wilden zetten, was schrijnend maar ook herkenbaar. Het komt vaak voor dat artsen om deze reden ruzie krijgen. Dat is te voorkomen door meer te communiceren.
DOWNLOAD ARTIKEL (PDF)

Tijdschrift voor Diergeneeskunde, 12-19
‌'Samenwerken op basis van gelojkwaardigheid'

Samenwerken is de norm binnen de diergeneeskundige praktijk. Alleen zo is het mogelijk 24/7 diergeneeskundige zorg te bieden, grotere investeringen te doen en – naast vrije tijd – ook nog ruimte te hebben voor nascholing en verdieping. Veel dierenartsen die willen samenwerken, kiezen voor een maatschap: ‘Samen maar toch zelfstandig’ .....
DOWNLOAD ARTIKEL (PDF)
We bellen u met plezier - en snel - terug
Als u ons uw naam en telefoonnummer of e-mailadres stuurt, eventueel zegt wanneer u te bereiken bent, dan nemen wij, direct of wanneer het ú uitkomt, contact op.
Bedankt voor uw verzoek! 
‌Wij zullen spoedig contact met u opnemen.
Verstuur
Heeft úw samenwerking koorts?
Vraagt u zich af of uw samenwerking 'koortsvrij' en gezond is? Meet dan binnen 5 minuten, gratis en anoniem de temperatuur van uw samenwerking. 
‌Ga naar: praktijkthermometer.nl, beantwoord 23 stellingen met 'eens, oneens of neutraal', geef bij 2 vragen een rapportcijfer en zie de uitkomst: 'geen koorts, verhoging, koorts of hoge koorts'. 

‌Voor HUISARTSEN is er in samenwerking met de LHV de samenwerkingsthermometer.nl

‌speciaal voor ‌FYSIOTHERAPEUTEN is er met het KNGF diagnosesamenwerking.nl 

‌en voor DOKTERSASSISTENTEN heeft de NVDA de 
‌nvda-teamthermometer.nl
Bezig met een nieuwe samenwerking?
Samenwerkingsproblemen blijken bijna altijd over dezelfde thema’s te gaan. Dat wetend, is het toch verstandiger die onderwerpen te bespreken bij de start of vóór er problemen ontstaan? Fundamed doet precies dat. Met alle leden van de samenwerking worden, onder leiding van een ervaren procescoach, al die potentiële struikelblokken besproken, soms diepgaand. 

‌Zo ontstaat zicht op elkaars ideeën, wensen en verwachtingen en 'wie die ander is'. Daarmee wordt de basis gelegd voor duurzaam samenwerken of het wordt (tijdig) duidelijk dat er onoverkomelijke verschillen zijn.

‌Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op per telefoon, e-mail, via het contactformulier bij 'Contact' of ga naar de website van Fundamed op fundamed.nl
Contact
U kunt ons - ook buiten kantooruren - bellen van maandag tot en met zaterdag.
085 - 130 8 730‬
06 - 53 570 252