WAT MEDIATIOn NIET is

Het is niet met de koppen tegen elkaar, niet zweverig, niet alleen voor geëscaleerde conflicten (integendeel), het hoeft niet per se weer goed te komen, het gaat niet om gelijk en niet om waarheidsvinding, 't is niet duur, zeker niet vergeleken met een gang naar de rechter, maar mediation gaat niet vanzelf en is ook géén panacee.

eigenlijk is Mediation 'samen praten'

Maar dan met een onafhankelijke, neutrale gespreksleider. Anders gezegd: het is een methode, een proces, waarbij de partijen onder leiding van een mediator tot een gezamenlijke oplossing van hun problemen willen komen. 

‌Mediation richt zich, volgens de Harvard-methode, op de belangen die achter de standpunten schuil gaan. Het is 'hard' op de inhoud, maar zacht op de personen. Onderlinge relaties worden niet onnodig beschadigd, zodat samenwerken (weer) mogelijk is of tot een respectvolle beëindiging kan worden gekomen. 
‌‌
‌U houdt daarbij de regie en geeft opties en, uiteindelijk, oplossingen samen vorm. ‌En dat is vaak hard werken, waarbij ieders volle inzet nodig is!‌ ‌De mediator, als neutraal en onafhankelijk procesbegeleider, helpt bij het vinden van die oplossingen en waarborgt een vertrouwelijk en veilig proces. Net zo belangrijk is de vrijblijvendheid, die betekent dat u aan mondelinge uitspraken niet bent gebonden. Een afspraak is in mediation pas een afspraak als die op papier staat met ieders handtekening. Want het gaat om gedragen, duurzame oplossingen.

‌Meer algemeen wordt mediation gezien als een alternatief voor de rechter. In de medische wereld is het vaker een alternatief voor problemen en conflicten die anders helemaal niet worden opgelost. Kwesties waarvoor de rechter of een geschillen- of arbitragecommissie geen optie is. Tenzij u er samen niet uit komt, dan zijn die instanties vaak het onvermijdelijke eindstation en moet u het doen met de uitkomst die zij opleggen.
We bellen u met plezier - en snel - terug
Als u ons uw naam en telefoonnummer of e-mailadres stuurt, eventueel zegt wanneer u te bereiken bent, dan nemen wij, direct of wanneer het ú uitkomt, contact op.
Bedankt voor uw verzoek! 
‌Wij zullen spoedig contact met u opnemen.
Verstuur
Heeft úw samenwerking koorts?
Vraagt u zich af of uw samenwerking 'koortsvrij' en gezond is? Meet dan binnen 5 minuten, gratis en anoniem de temperatuur van uw samenwerking. 
‌Ga naar: praktijkthermometer.nl, beantwoord 23 stellingen met 'eens, oneens of neutraal', geef bij 2 vragen een rapportcijfer en zie de uitkomst: 'geen koorts, verhoging, koorts of hoge koorts'. 

‌Voor HUISARTSEN is er in samenwerking met de LHV de samenwerkingsthermometer.nl

‌speciaal voor ‌FYSIOTHERAPEUTEN is er met het KNGF diagnosesamenwerking.nl 

‌en voor DOKTERSASSISTENTEN heeft de NVDA de 
‌nvda-teamthermometer.nl
Bezig met een nieuwe samenwerking?
Samenwerkingsproblemen blijken bijna altijd over dezelfde thema’s te gaan. Dat wetend, is het toch verstandiger die onderwerpen te bespreken bij de start of vóór er problemen ontstaan? Fundamed doet precies dat. Met alle leden van de samenwerking worden, onder leiding van een ervaren procescoach, al die potentiële struikelblokken besproken, soms diepgaand. 

‌Zo ontstaat zicht op elkaars ideeën, wensen en verwachtingen en 'wie die ander is'. Daarmee wordt de basis gelegd voor duurzaam samenwerken of het wordt (tijdig) duidelijk dat er onoverkomelijke verschillen zijn.

‌Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op per telefoon, e-mail, via het contactformulier bij 'Contact' of ga naar de website van Fundamed op fundamed.nl
Contact
U kunt ons - ook buiten kantooruren - bellen van maandag tot en met zaterdag.
085 - 130 8 730‬
06 - 53 570 252