Kosten, aftrekbaar of vergoed

De zelfbetaalde kosten van een mediation zijn fiscaal aftrekbaar en kunnen meestal tenlaste van de winst woren gebracht. Op een rechtsbijstandspolis worden de kosten van een mediation vaak geheel of gedeeltelijk vergoed. Verschillende beroepen kunnen korting krijgen.

De kosten van een mediation bestaan uit het uurtarief van de mediator voor de uren van bijeenkomsten en tijd voor voorbereiding en/of uitwerking. ‌Dat uurtarief is € 175,- (exclusief 21% btw). Omdat we landelijk werken, rekenen we naar ‘ongeacht waar’ in Nederland een bijdrage in reiskosten van slechts een ½ uur reistijd heen en een ½ uur terug. Leden van de beroepsorganisaties waarmee we afspraken hebben -KNGF, KNMvD, LHV, NVvO - krijgen korting. Zo betalen huisartsen op grond van de samenwerkingsovereenkomst met de Landelijke Huisartsen Vereniging € 150,-/uur als ze de kosten voor een mediation zelf (direct of via hun samenwerking) betalen. 

Verschillende rechtsbijstandsverzekeraars vergoeden, afhankelijk van de polis die u heeft, dikwijls alle en soms een deel van de kosten. We kunnen uw situatie en mogelijkheden bij onze verdere gesprekken bespreken. 

‌De kosten voor een mediation zijn fiscaal aftrekbaar voor vrijgevestigde beroepsbeoefenaren. Neem daarover zo nodig contact op met uw financieel adviseur, accountant of belastingadviseur.We bellen u met plezier - en snel - terug
Als u ons uw naam en telefoonnummer of e-mailadres stuurt, eventueel vertelt wanneer u te bereiken bent, dan nemen wij contact met ú op.
Bedankt voor uw verzoek! 
‌Wij zullen spoedig contact met u opnemen.
Verstuur
Heeft úw samenwerking koorts?
Vraagt u zich af of uw samenwerking 'koortsvrij' en gezond is? Meet dan binnen 5 minuten, gratis en anoniem de temperatuur van uw samenwerking. 
‌Ga naar: praktijkthermometer.nl, beantwoord 23 stellingen met 'eens, oneens of neutraal', geef bij 2 vragen een rapportcijfer en zie de uitkomst: 'geen koorts, verhoging, koorts of hoge koorts'. 

‌Voor HUISARTSEN is er in samenwerking met de LHV de samenwerkingsthermometer.nl

‌speciaal voor ‌FYSIOTHERAPEUTEN is er met het KNGF diagnosesamenwerking.nl 

‌en voor DOKTERSASSISTENTEN heeft de NVDA de 
‌nvda-teamthermometer.nl
Bezig met een nieuwe samenwerking?
Samenwerkingsproblemen blijken bijna altijd over dezelfde thema’s te gaan. Dat wetend, is het toch verstandiger die onderwerpen te bespreken bij de start of vóór er problemen ontstaan? Fundamed doet precies dat. Met alle leden van de samenwerking worden, onder leiding van een ervaren procescoach, al die potentiële struikelblokken besproken, soms diepgaand. 

‌Zo ontstaat zicht op elkaars ideeën, wensen en verwachtingen en 'wie die ander is'. Daarmee wordt de basis gelegd voor duurzaam samenwerken of het wordt (tijdig) duidelijk dat er onoverkomelijke verschillen zijn.

‌Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op per telefoon, e-mail, via het contactformulier bij 'Contact' of ga naar de website van Fundamed op fundamed.nl
Contact
U kunt ons - ook buiten kantooruren - bellen van maandag tot en met zaterdag.
085 - 130 8 730‬
06 - 53 570 252